Wednesday, September 8, 2010

..:: Ma, sakitnyaaa... ::..



Assalamualaikum...

Haa, ape kaba semua...hari nie untuk post nie bukan sal raya tau..!!..nie untuk coretan sepanjang ke hospital semalam ngan mama & adik2 ku...

********************

Ma, sakitnya....
Bila awal2 pagi kita kena bertolak ke hospital..
semata-mata nak bawak mimi ke sana...

Ma, sakitnya...
sampai-sampai kat hospital, jalan jem yang teramat...

Ma, sakitnya...
bila kita terpaksa tunggu lama...
dan mimi terpaksa lawan kesejukan kipas angin 2...

Ma, sakitnya...
bila masuk jumpe doktor..
doktor 2 check tiriod mimi...
dia tekan kat tempat sakit 2 ma...
sakit sangat ma...!!

Ma, sakitnya...
bila doktor 2 cakap, kita nak amek sample isi, takut terkena 'KANSER'...

Ma, sakitnya...
bila doktor 2 amek isi daging mimi kat tengkuk tu..
dia amek 3 kali tanpa bius ma...
ma sakit sangat....!!!!
mimi xtahan, mimi nangis depan dia...
mimi nak mama ada tepi mimi masa dia amek 2...
tp doktor 2 garang sangat x bg masuk..!!

Ma, sakitnya...
bila dia amek 2 kali kat tempat yang sama sebab dia ckp, tersalah amek...
ma sakit sangat nak tahan dia amek 2...

Ma, sakitnya...
lepas dia amek isi, mimi kena g amek darah pulak..
mimi da start pening2 da kesan dari amek isi 2...
dia amek darah pun mimi jadi pening sebab urat mimi dalam...
ma nape sakit sangat....!!!!

Ma, sakitnya...
lepas 2 kena berjalan jauh sebab orang ramai...
ma nape sakit sangat...

Ma, sakitnya...
mimi nak telan air liur pun perit mimi rase..
mimi bukan xmau telan ubat..
tp sakit sangat bila nak telan...

Maa....
mama, baba, kakak, kak ama, aina, kawan2 mimi, senior2 mimi...
semua pesan suruh mimi kuat..
tapi kan ma, mimi xtahu mcm mane nak kuat...
mimi rase sakit sangat....
sakit sangat ma...!!!

Mimi nak telan air liur pun perit, apetah lagi mimi nak telan nasi...
Mimi nak tidur pun susah, apetah lagi bila nak bangun..
Mimi xleh nak pusing2 mcm selalu..
mimi rase mcm ada benda kat tengkuk mimi...
maa, mimi takut nak bukak plaste 2...
mimi takut nak tengok tempat yang dia amek isi 2...
sakit ma...sakit sangat....

Ma, anith cakap mimi kena berjuang untuk family..
senior mimi cakap mimi kena kuat, sabar, tabah..
diaorang cakap mimi kena bykkn berzikir, bace Quran...
diaorang cakap nak sihat kena makan ubat & tabah...
mimi nak buat semua 2...tapi bila mimi fikir ape doktor cakap,
mimi jadi lemah...lemah selemah2 nya...
ma tengok, mcm2 mesej & post kat FB mimi diaorg anta...
mimi sayangggg sangat kat diaorang ma...
mimi sayang sangat..!!!

Mama & family serta diaorang la sumber kekuatan mimi...
mimi sayangkan kalian....
semoga mimi dijauhkan dari 'kanser'...
mimi takut nak hadapi ma...

ma, terima kasih sebab banyak berkorban semalam untuk mimi...
mimi tahu mama letih, tp mama x tunjuk..
mimi tahu mama takut, tp mama x tunjuk...
mimi sayangggg sangat kat mama...

Terima kasih semua...^_^
& sory ye...i'm a very 'sensitive' girl....^_^

3 comments:

˙·٠•●♥ ǷȈmɪ ♥●•٠·˙ said...

mimi..kuat ye sayang...
ucu doakan mimi sembuh ye sayang..
be strong dear!!!

mohd wakiyuddin rosnan said...

tabah la ye mimi...

Nur Shamimi Binti Jamudin said...

ucu :: amin...time kasih ucu..InsyaALLAHA mimi akan kuat...^_^

a.wak :: InsyaALLAH mimi akan tabah menempuhi dugaan 2...time kasih..^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...