Saturday, September 4, 2010

..:: Cerita - cerita ::..



Assalamualaikum W.B.T....

2.9.2010...

Hari dapat duit raya.... Kelas pagi 2 start ngan kelas BM yang diajar oleh En Isa. sebelum kelas mula, en isa tanye.. korang dapat duit raya brape ringgit sorang, emm ramai jawab, makin tua makin banyak encik.. Aiikk, tibe2 tanya sal duit raya nie nape, rupe2nya dia nak bagi duit raya.. Waaa, dapat duit raya.. Beshnye, kelas pagi tu bermula dengan penyerahan duit raya....


kira dulu brape keping sebelum bagi...^_^


duit raya...!!!!

Kul 3 petang gerak g surau untuk tolong pak cik deris masak untuk berbuka.. lepas magrib, ada senior (abg mat) bagi duit raya kat aku... Hehehe, duit raya ag & di ikuti oleh ***** pun bagi duit raya gak...tp duit raya nie lain sikit, xleh guna untuk sebarangan...^_^

3.9.2010...

Lepas perhimpunan aku ke HEP untuk amek surat kebenaran untuk rawatan pelajar.. Kuar HEP, jumpa ngan Hj Razali (lectr sem lepas)... Berbual2 ngan dia, dapat ag duit raya... Yihaaa.... duit raya lagi..Pastu ke library anta buku & g jumpe mentor... Salam2 ngan dia & dapat ag duit raya... Alhamdulillah...murah rezeki betul...x balik ag da boleh kumpul duit raya..^_^

Petang kul 3 gerak g GM teman ma & che ain cari baju raya & barang2 untuk di bawa pulang.. Bagus betul,,bawak balik adiah untuk mak ayah kat kampung..

Kul 9 malam aku & kawan2 yang lain gerak ke medan gopeng ---> nak balik kampung k... tepat jam 10 malam bas pun bergerak... naik bas ekspress macam naik bas maktab sebab bas penuh ngan budak maktab..huhu, naik bas lak terpaksa duk belakanggggggg sekali coz tiket beli lambat...haiyaakkkk pening kepala woo, rase macam tunggang kuda je, da la aircond sejukk giler, mana x ketar duk atas bas 2, nak tido pun pening....

4.9.2010

Tepat jam 4 pagi ---> Alhamdulillah selamat sampai ke Besut, rumah ku... Ok tunggu mama datang ambik & sampai umah bersahur & sambung tido....ingat nak tido lama sikit tapi last2 kul 8 da dikejut sebab kena anta azim ke sekolah.. Haiyooo, ganggu saya tido ye.... bila da start bagun, maka banyak la kerjanya.. kena g ambik nenek, kena amek azim, tolong 'proses' ayam kampung, masak untuk berbuka & semua la..


ayam kampung ---> sebelum diproses


ayam kampung ---> rebus dalam air panas...


ayam kampung ---> on the way nak 'proses'...

Haiii, anak perempuan dari 4 orang sorang je baru balik(aku) ... nak x nak kena la tolong mama.. tapi x pe, dapat upah lauk kegemaran...hehe.. kebetulan lak, ari nie family sepupu aku datang berbuka kat umah, jadi lauk kena masak banyak la.. best dapat makan ramai + teringat makan kat surau...hehe...lepas berbuka --> solat --> kemas --> main2 ngan si comel 2 orang (iris + iesha) anak sepupu saya....waaa, seronoknya hari nie...saya suke duk kat rumah...!!!

p/s :: Alhamdulillah di atas kebahagian yang dirasai nie... terus hepi bila berada di rumah... kepada semua selamat berpuasa & selamat hari raya..^_^

2 comments:

LiLy said...

waaa..syoknye dpt duit raya byk..nnt pas cti bg duit rya kt k.lily gk deh..hehehe..

Nur Shamimi Binti Jamudin said...

hehe...alaaa...kak lily la kena bagi...senior kena bg ke junior...nnti kumpul duit raya banyak2 tau...^_*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...