Saturday, April 9, 2011

Mama ;)

Assalamualaikum WBT..

Bismillahirahmanirahim..

Tepat jam 2.00 petang, telefon berbunyi panggilan dari *Daddy Celcom*

Mimi yang comel : Assalamualaikum baba..

Baba yang kacak : Waalaikumsalam, kamu buat ape tu?

Mimi yang comel : Tengah siapkan asgment & folio.. nape ba?

Baba yang kacak : Kamu tak telefon mama ke? Arini kan besday mama, dari semalam lagi mama tunggu wish kamu semua..*means wish dari anak-anak dia la*..

Mimi yang comel : Ya Allah, lupeeee…. Waaa, ba mama watpe tue..

Baba yang kacak : *Ketawa* bila dengar suara anaknya yang gabra! Mama ada kat luar..

Mimi yang comel : Okeh ba, nanti mimi telefon mama.. thanks baba, bye. *sambil letak telefon sampai lupe nak bagi salam, haishhh…*

Terus telefon mama, nak boleh ke angkat telefon tu, kena brape kali call baru jawab..hehe

Mimi yang comel : Assalamualaikum mama..*sambil ketawa*

Mama yang anggun : Waalaikumsalam.. ermm, sampai lupe besday mama nie *macam tahu2 je tujuan saya telefon*.. selalunya mimi kan orang pertama wish kat mama, kul 12.00 tengah malam tu da anta mesej wish mama..

Mimi yang comel : Hehehehe, maaf ma.. lupe sangat-sangat.. patut la rase macam ada sesuatu yang perlu buat tapi tak tahu ape..*cehhh ayat cover di situ*.. maaf ye ma. Ape2 pun selamat hari lahir, semoga panjang umur, murah rezeki, sayang mama…(^____^*)

Mama yang anggun : Terima kasih, buat ape tu? Da makan belum?

Mimi yang comel : Ngah buat asgment & da makan… lepas tu bergayut sehingga puas…(^__^)

*********

Istimewa buat mama ---> Puan Mahra binti Mamat

Allah selamatkan kamu,

Allah selamatkan kamu,

Allah selamatkan mama tersayang,

Allah selamatkan kamu..

Selamat hari lahir mama, semoga mama dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, hepi selalu, semoga mama berjaya di dunia dan akhirat, dan semoga mama dan keluarga kita diberkati ALLAH SWT..amin..(^___^)

Mama, terima kasih sebab :-

# Melahirkan mimi

# Membesarkan mimi

# Menjaga dan mengasuh mimi

# Mengajar mimi erti kehidupan

# Berada di sisi mimi saat susah dan senang

# Menyuapkan ubat tika mimi sakit

# Membuat makanan kegemaran mimi

# Berada di sisi mimi saat terlantar di hospital

# Berada di sisi mimi saat mimi di ICU

# Berulang alik ke hospital demi mimi

# Bagi duit belanja time mimi tak ada duit

# Belanja mimi time mama dapat bonus

# Marah-marah mimi tapi untuk kebaikan mimi

# Dan terima kasih untuk SEGALA-GALANYA

Tanpa mama, siapalah mimi saat ini… Mimi sayang mama..

mama saya..(^___*)

Terima kasih sebab menjadi mama yang terbaik dalam dunia nie, melahirkan kami 5 beradik, menjadi suri hidup baba & menjadi penyeri keluarga ini..

mama and her girls..(^___^)

Notakaki :: You are the great mom in the world..& No words can describe u.. But your action can tell us more about you.. (^___^*)

1 comment:

Fassehhahh Ibrahim said...

epi beseday mama kak mimi! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...