Tuesday, November 16, 2010

Home Sweet Home

Assalamualaikum W.B.T..

Sebelum ke ayat seterusnya, satu perkataan sahaja iaitu ALHAMDULILLAH sebab saya da selamat sampai ke rumah ku Syurga ku..

************

Boleh x kalau saya cakap Alhamdulillah sebab sem 3 PPISMP da tamat.. boleh x saya cakap macam 2 walaupun final exam saya xamek lagi…

Boleh ea..nak cakap gak.. InsyaAllah next sem masuk degree..

Maka tanggungjawab seorang pelajar makin berat… tapi InsyaAllah saya akan lebih kuat menghadapinya.. Chaiyok3x…

***********

Semalam sebelum pulang ke rumah sempat ag g meronda kat Ipoh Prade, GM & Giant..

Saje je jalan2 cuci mata.. disamping menemani kawan2 saya membeli hadiah untuk keluarga masing2..

Malam 2 lepas Isyak kiteorang gerak ke Medan Gopeng, tapi sampai kat Pak Guard tibe2 kena tahan..

Kata pak guard *ada orang balik kampung x dalam keta nie*..

Kiteorang jawab *xada, nak kuar g makan jap.. nape encik..?*

Jawab pak guard *warden suruh tahan sape yang balik, warden xbagi balik*…

Alamak menjadi 1 kesalahan ea lau balik malam tadi..?? maaf encik guard & maaf semua..

Sebelum ke Medan Gopeng, sempat ag drive thru kat MCD, beli aiskrim..

Aiskrim last untuk saya pada tahun 2010 nie… time kasih hok je BELANJO 2…huhu

Sampai ke Medan Gopeng, saya terus menemani Anith untuk tukar tiket di kaunter & jumpa mereka yang lain..

Sampai je kat diaorang, maka keluarlah ayat *mie nasib baik awak sampai awal, pok guard tutup pintu pagar doh tadi*..

Ya Allah, Alhamdulillah sempat keluar, ye ar tiket semua dengan kiteorang.. *kiteorg berempat naik keta manakala yang lain2 naik teksi 2 buah*..

Tepat jam 10.15 malam bas Ekspress Kesatuan pun berlalu pergi meninggalkan Medan Gopeng a.k.a Ipoh terchinta…(^_^)

**********

Tepat jam 12.50 tengah malam, saya tersedar dari tido yang lena.. tersedar sebab sejuk yang teramat.. sejuk wooo, xtahu nak buat ape da… *lagipun tel orang sebelah saya asyik berbunyi..*

Sedar2 saya tengok HP saya & ada 3 mesej yang x dibalas..

Mesej pertama dari senior, mintak no romate saya *nak anta g medan gopeng esk k*..

Mesej kedua dari sepupu saya *ajak g rumah dia raya pertama nanti sebab ada kenduri*..

Mesej ketiga dari kawan lama saya *tanya kaba*… waaa part nie paling saya suka, lama giler dia xanta berita kat saya..*saya pun lama xanta berita kat dia*hehe.. nasib baik saya simpan ag no tel awak, lau x mesti kena amek masa yang lama nak bagi ingat 2.. mesej ngan dia punya la lama, sampai kul brape entah.. last skali saya undur diri, pening kepala sangat..

Kepada penghantar mesej semua maaf ye sebab lambat balas sebab saya nie bila bas da bergerak, maka mata saya pun bergerak untuk tutup sekali..*tido ar*…hehe

Setelah menempuh perjalanan hampir 6 jam, tepat jam 4.30 pagi saya selamat tiba di bumi Besut, Terengganu yang tercinta.. suasana yang sejuk & nyaman menyambut kepulangan anak2 muda dari perantauan..haha, perantauan la sangat kan..(^_^)

Nasib baik saya xyah tunggu mama lama sangat, sebab awal2 lagi saya da tel cakap da sampai *tipu sunat xpe kan..* & lagipun adik saya balik, so mama xtakut ar turun dari rumah sorang2..

*************

Sampai rumah, duk berbual ngan adik saya & bak katanya.. mie banyak keja kita kena buat ari nie..::

*kemas rumah*

*kemas luar rumah*

*buat dadih*

*siapkan bahan2 untuk masak esok*

*beli tudung lau sempat*

*amek nenek saya*

*basuh baju & gosok baju*

Dan macam2 ag ar sebab raya esok hari, semua saudara mara akan berkumpul kat umah saya.. jadi banyak la keja yang kena buat..

Haa, sebelum xsempat nak on9 balik saya on9 dulu kan…

Ok la, subuh pun da masuk nie.. semoga berjumpa lagi..

Selamat bercuti & Selamat Hari Raya Aidiladha..

Maaf atas segala salah & silap..

Sekian, terima kasih..

~mimi~

2 comments:

inipaencomot said...

huhu jeles2. paen still kt maktab kut.

Pemilik Blog said...

hehe...sabo ye....
paen bila balik...selamat hari raya...(^_^*)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...