Friday, November 26, 2010

Menjawab Tag Si Budak Comel

Assalamualaikum W.B.T...
Pagi2 hari lepas tolong mama kemas rumah maka rutin seterusnya ialah on9... Benda pertama yang dibuka ialah FB..tengok2 ada mesej dalam inbox dari "si budak comel a.k.a bib".. katanya 'akak, bib tag akak kat blog', maka dengan pantasnya jari ini mengklik blog.. dan berikut merupakan soalan yang perlu saya jawab..

1. pe bende pling penting dlm idop korunk?

::semua benda penting dalam hidup saya sebab saya rasa benda tu susah nak dapat melainkan usaha yang bersungguh2.. *hargai apa yang kita ada* ::
:: tapi yang paling penting ialah 'beg duit, laptop, hp, jam & buku ::



hp kesayangan & keduanya dihadiahkan oleh Baba Tersayang..

nokia dapat lepas SPM & sony dapat awal tahun nie..
dua2 masih ada sehingga kini..(^_^)

2. benda terakhir korunk beli gne duit sendiri?

::banyak sangat ar::
:: lau semalam g pasar malam pun ada gak barang beli guna duit sendiri & errrmm, haa mungkin jam tangan untuk saya & mama ::

3. di mana tempat korunk nak melangsungkan perkahwinan korunk
dan tema perkahwinan korunk nnti?

:: kalau boleh nak buat kat rumah sendiri je, nak buat seringkas yang boleh & ikut bajet la.. lau bajet lebih, meriah sikit & ape2 pun x kisah asalkan mendapat keputusan bersama dari kedua belah pihak.. haha... :
:
:: tema pun ikut persetujuan bersama, tapi nak warna HIJAU sebab minat gilerr kat warna tu ::

4. adakah korunk sedang bercinta sekarang?

:: TAK ::
:: mengimpikan percintaan yang indah & betul mengikut acuan Islam, hehe ::

5. berapa lame korunk akan mencintai kekasih korunk?

:: selama-lamanya & semoga jodoh dipanjangkan oleh Allah S.W.T..(amin) ::

6. dimana korunk slalo jmp kekasih korunk?

:: xjumpe & xada kekasih lagi la tapi kekasih utama & kekasih sejati sentiasa di hati (^_^*) ::

7. novel/buku/majalah terakhir korunk beli?

:: buku "Tentang Cinta" karya Pahrol Mohd Juoi ::
buku yang dibeli sem lepas, lepas 2 jarang beli sebab ramai bagi hadiah buku..(^_^)

8. apakah name penuh korunk?

:: Nur Shamimi binti Jamudin ::

9. antara mak n ayh korunk, mne yg korunk lg mesra?

:: Dua2 mesra tapi lebih dengan Mama saya.. sebab x pernah berpisah ngan dia dari kecik kecuali bila nak g belajar je, hehe ::

10. namakan orang yg betul2 korunk nk jmp dlm idop?

:: errr, rasa macam rumit je soalan nie.. nak jumpe semua orang, haha ::
:: sori, xmampu nak jawab soalan nie..(^_*) ::

11. adakah korunk bsuh bju sndri?

:: yup, basuh sendiri la lau duk hostel.. jarang guna mesin basuh kecuali lau nak basuh cadar, selimut & yang tebal2..
:: lau duk kat umah, campak dalam mesin basuh je, watpe ada mesin lau x guna, haha ::

12. di mana tempat yg korunk btol2 nk g?

:: teringin nak ke Tanah Suci Mekah bersama orang yang tersayang & sangat teringin untuk ke tempat yang ada salji. teringin nak main salji..hehe ::

13. plih slah satu, peluk atau cium?

:: saya pilih peluk. melalui pelukan semua rasa dapat diluahkan & melalui pelukan kita akan dapat ciuman.. haha ::

14. beritahu 3 perkara tentang org yg tag korunk.

:: junior yang saya kenal masa kat surau IPG Ipoh ::
:: suka cium pipi saya & still buat macam 2 walaupun saya x suka, haha ::
:: comel, kelakar, happy go lucky & saya suka share somethng dengan dia"...hakhak ::

15. lima benda korunk sgt syg dlm idop korunk.

:: Al-Quran hijau saya ::
:: semua buku yang saya beli sendiri & yang orang hadiahkan ::
:: laptop ::
:: jam tangan ::
:: beg duit sebab semua ada dalam tu ---> ic, lesen, kad & yang paling penting DUIT *xada duit xleh belanja ar..huhu*

16. lima lagu korunk suke n slalo dgr.

:: xsuka sangat dengar lagu ::

TAPI SUKA DENGAN

:: koleksi Maher Zain ::
:: lagu jiwang ::
:: lagu yang dapat tenangkan hati saya ::
:: Bila Cinta ::
:: semua lagu koleksi kumpulan Ungu ::


17. bile tarikh lahir korunk n korunk smbut besday kt mana thn lps?

:: 20 Oktober 1990 ::
:: tahun lepas sambut kat dalam bilik saya kat hostel, kawan2 datang bilik & buat kejutan ::


18. tujuh org blogger korunk nak tag

:: cik e-ta ::
:: ikin ::
:: ct ::
:: naz ::
:: mr ni na ::
:: siti fatimah ::
:: cik eira ::

kepada yang ditag di atas kalau rajin buat la, kalau x mau xpe, xpaksa pun..hehe
:: tapi harap2 buat *nak tahu gak jawapan kepada soalan di atas, hehe (^_^*) ::


19. cerita sikit psl blogger pertama korunk tag.

:: kawan baik sejak tingkatan dua ag :: :: orang yang sentiasa ada di sisi saya saat susah @ senang :: :: bakal nurse & sedang belajar di Sabah ::

Ok, akhirnya semua soalan telah di jawab.. sekali lagi time kasih buat si budak comel yang sudi tag, lain kali tag la lagi sebab akak memang suka kena tag.. betul cakap bib, xleh masuk geng abg waq sebab dia xsuka di tag tapi kita suka di tag.. *abg waq maaf lau asyik tersedak ye*..haha
ma kacih..(^_^*)

~Pemilik Blog ~

5 comments:

cik eira said...

hye dear , already answer tag here . heee ~
sorry tak tulis balik . bnyk sgt kehkeh ^^

x.o.x.o

http://cikeira.blogspot.com/2010/11/something-about-me-lol.html

Nur Shamimi Jamudin said...

hehe...ok2...xada hal la..
orite..nnti saya baca jawapan yg da ditulis..hehe...

ma kacih ya..(^_^*)

ct said...

kene tulis panjang nampaknye.... nanti la ade masa panjang saya buat...thx anyway..... gud luck...:)

yen_eta said...

mcm mana nak jwb??tekan apalah??

Nur Shamimi Jamudin said...

ct :: hehe...ok take ur time...lau ada masa jawab la..hehe

eta :: eta tiru je soalan yang ditanya & eta bagi jawapan eta sendiri..soalan dia 2 yang warna hijau..(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...