Sunday, December 5, 2010

Banyak tanya betul !! fuhhh

Assalamualaikum WBT...

Haa mula2 jalan2 kat blog2 diaorang pastu baca entry kat blog kawan2.. baca blog salah seorang insan yang bernama 'paen' entri dia tajuk 'banyak tanya betul' nie kat bawah skali dia tulis "siapa yang baca WAJIB jawab"...haha.. tibe2 buat2 tanya..'paen wajib jawab ea, nak jawab leh x..boring ar'.. haha.. best kot jawab2 soalan nie..

insan yang mengetag :saudari paen 'maduku'..haha

masa mula menjawab : 8.03 pagi.

Name : mimi @ shamimi

Full name : Nur Shamimi binti Jamudin

Sibling(s):
5 beradik je... *macam nak lagi je bunyi*...haha

eye colour :
biru...*dalam mimpi dapat la*... hitam @ dark koko kot..

Shoe size :
7.. tapi tengok atas jenis kasut lak.. *err ada lak macam 2*..haha

Height :
alamak lupe nak ukur.. *agak2 sendiri ye*

What are you wearing right now :
baju & seluar panjang...

Favourite number :
no 3 & 20.. *lau suruh pilih satu, xtahu nak pilih yang mane sebab dua2 tu ada makna*..!!.. jangan salah faham, no 3 tu sebab anak ke3, no 2o tu sebab tarikh lahir..haha

Favourite drink :
teh o limau & air suam!

Favourite month :
semua..tapi Oktober spesial sikit!

Where do you live :
Kampung Limbungan, Kg Raja, Besut Terengganu.

Hair :
errmm..xtengok cermin lagi..nanti la ea..hoho

Favourite breakfast :
op kos nasi lemak...favourite kot..!!..tapi lau xada pun, ape2 pun makan..hehe

Have you ever

Broken a bone :
alhamdulillah, selamat lagi setakat nie..*xpernah ag ar*

Been in a police car :
teringin nak naik keta polis tapi x 'berpeluang ag' maknanya xag ar!

Fallen for a guy/girl in a short period of time :
pernah!!..selalu, haha..(^_*)

Fallen asleep in school :
kadang2 lau x tahan sangat.. sape x pernah 2, nak tengok sikit..hehe

Broken someone's heart :
mungkin ada kot, lau ada sori ea.. tapi xkan buat dulu kalau dia xmulakan dulu..haha

Cried when someone died :
pernah...sedih :(

Swam in the ocean :
pernah, best giler.. time kat Pangkor aritu.. *rase macam nak g lagi je*..huhu

Sat by the phone all night waiting for someone to call :
errr, zaman dulu kala ada kot, tapi sekarang HP hilang pun x kisah sebab xada org msg @ tel pun..haha

Saved e-mails :
berjuta.. malas nak bukak + padam.. lambat loading.. orang anta berita pun kadang2 saya xtahu..hihi

Been cheated on :
xterkira.. *biarlah semua itu berlalu*..:(

What
Your room look like :
ok je..simple macam yang saya impikan..xsuka bilik bersepah sangat coz nanti penat nak kemas.. sepah sikit2 je..haha

What is right beside you :
ada TV & rak kecik.. sebab ngah beron9 di ruang tamu..

What is the last thing you ate :
nasi dagang + ayam = sedappp gilerr..hehe

Ever Had
Chicken pox :
yup.. mase sekolah rendah dulu.. kecik2 da kena..huhu... kena campak air, nasib baik x teruk!..

Sore throat :
xselalu la..

Do You
Believe in love at first sight :
kadang2 YES & kadang2 NO...!!

Like picnics? :
kadang2 SUKA & kadang2 TAK... *mood saya nie xberapa betul*...haha

Who
Who did you last yell at? :
adik2... gerak suruh solat subuh..

Who was the last person you danced with? :
err...masa sem 1 kat UiTM dulu, ngan sape ea..xingat ar sebab ramai2 tapi yang pastinya perempuan ar..laki xpenah ag..

Who last made you smile? :
orang2 kat FB.. time kasih korang.. haha

Final Questions
What are you listening to right now? :
bunyi kenderaan lalu lalang.. moto merempit pagi ag..*hehe, gurau je*

What did you do today? :
online
baca buku
solat
baca buku
tido
makan
online
tido

Are you the oldest? :
tak..anak tengah je kita nie..

Indoors or outdoors? :
pilih outdoors kot...

Last person who
You talked to on the phone ? :
jap nak tengok received call --> kawan lama A.S kenal masa join program belia.

Made you cry? :
diri sendiri kot sebab sakit luka operate aritu.. tu la degil ag xmau makan ubat..-lalala-

You went to the mall with ? :
semalam..ngan family..bessttt..hehe

Who cheered you up ? :
orang sekeliling...family, org2 di FB & koleksi buku2..hehe

Have you
Been to Mexico ? :
tak pernah.. best x, jom g sana...

Been to USA ? :
tak pernah jugak.. lau best, nanti saya g..huhu

Random
Have a crush on someone? :
err, ada kot...hihihi

What books are you reading right now? :
buku Bahasa Melayu I & II ppismp..*orang xamek final ag kan*
'Lembutkan Hatimu'...best sangat + terbaik...

Best feeling in the world? :
semua la & lau ada orang faham kita lagi best...tapi orang xkan faham kita lau kita xfaham orang..

Future kids name? :
xada dalam fikiran ag...

Do you sleep with a stuffed animal? :
tak ag..lau dapat bear pun letak kat almari je..

What's under your bed? :
beg baju saya & adik saya..

Favourite sport (s) :
badminton..

Favourite place :
tempat yang ada salji..
lau xpun, dalam bilik duk atas katil.. baca buku & lau ada rezeki dapat tido..

Who do you really hate? :
entah la..

Do you have a job? :
pelajar sepenuh masa..hehe

What time is it now? :
8.40 pagi siap..tapi nak "publish" 2 lambat..

With however long it took you to complete this, post as " banyak tanya betul!" and tag 15 people :lama gak sebab baba kacau suruh g siap, tinggal laptop jap tengok baba & adik saya gune laptop...fuhh...
tag, alamak 15 orang tu ramai ar.. semua yang BACA nie WAJIB jawab ar*zalim betul*..hehe, lau xmau jawab xpe..


ihsan google

keluar dulu...
(^___________^)

4 comments:

Noor Haszwani Yusoff said...

mimi, akak nk jwb soalan nih..
hihi

Nur Shamimi Jamudin said...

kak wani...silakan...
amat2 di alukan...sila,,jangan malu2..hehe..(^_^*)

inipaencomot said...

akhirnya,maduku jawab jgk..kihkih

Nur Shamimi Jamudin said...

hehehe....

mesti..suke kot jawab2 soalan nie..(^_^*)

ma kacih ye maduku..;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...