Wednesday, December 8, 2010

Kenangan Terindah...(^_^)

Assalamualaikum WBT

Selamat Tahun Baru Islam buat semua umat Islam..

Semalam awal Muharram, saya pasti semua yang bekerja pasti akan BERCUTI

Haa, bila cuti makanya baba & kakak2 saya pun cuti la..

Tiada ape yang lebih menbahagiakan apabila dapat berkumpul satu keluarga..

Alhamdulillah, syukur Ya Allah..

Nikmat nie sungguh indah..-semoga keluarga kami akan terus bahagia- amin..

Ok, bila semua x cuti maka plan untuk keluarga berjalan2 tu mesti la ada..

Plan semalamnya nak beli laptop untuk adik saya, aina..

Dia perlukan laptop tu untuk buat keja2 dia, asgment & semua2 la..

So baba saya cakap, jom ke Plaza Low Yat cari laptop untuk aina..

Ok, lepas makan tengah hari, kami sekeluarga pun keluar..

Plannya nak g kami adik beradik je..

Tapi baba & mama nak g jugak..so semua sekali g..

Parking keta kat stesen monorel Dato Maharajalela & kami semua naik monorel menuju ke Bukit Bintang..

Fuhh, ramai yang teramat orangnya.. biase la ari cuti kan..

Sampai2 terus survey laptop & cari yang mane berkenan di hati..

Alhamdulillah, semua urusan dipermudahkan, aina da bertemu dengan ‘chinta hati’ dia..

Laptop yang cantik + free gift yang teramat banyaknya & harga yang terbaik la…

Lebih bajet… dia bajet rm2*** tapi harganya rm1***..ok la 2 kan…

Tunggu dalam masa 30 minit, laptop 2 siap, check2 ape yang patut & kami pun bergerak pantas menuju ke surau..

Jam di tangan menunjukkan jam 6.00 petang.. langkah seribu, sejuta menuju ke surau..(^_^*)

Alhamdulillah lepas menunaikan solat asar, kami bergerak pulang & singgah kat Carefore kepong sebab kakak saya nak beli barang..

Lepas siap membeli, singgah makan di luar & dibelanja oleh baba saya..

Ok, saya rasa sungguh gembira sebab dapat keluar sekeluarga semalam…

Pagi tengah hari sampai malam..

Banyak kisah yang menarik..

Kisah dari kecik sampai besar semua dibongkarkan..

Alhamdulillah, hari yang gembira pada 1 Muharam 1432H..

Sila lihat foto di bawah…huhu




ahli2 perempuan di dalam keluarga saya...
dari kiri 'aina, kak ama, mama, saya & kakak'
kredit to azzim 4 this picture..(^_^)


aina a.k.a adik saya..
pergi mencari 'chinta hati' dia..


ngan aina...


chinta hati saya..
mama & baba...
sayang kalian..(^_^)


keluarga bahagia saya..
sorang tertinggal sebab dia amek gamba..
again, credit 2 azzim 4 this picture..(^_^)


di Plaza Low Yat...


aina bersama 'chinta hati' nya...
taniah na..
gunakan dengan berhemah ye..(^_^)


terima kasih mama..(^_*)


rm2.00 per photo...
boleh kaya lau buat gini...
cayalah...(^_^)


makan2 ngan keluarga...
gamba mama je yang paling comel + cun..huhu...

*************
Tamat cerita 1 Muharam 1432H..

Hari nie lak, kemas rumah dari pagi sebab perabot kakak saya baru sampai..

Fuuh, penat + best sebab buat ramai2..

Semua keja jadi mudah & cepat siap..

Ape yang penting KERJASAMA...

(T_____________T)

3 comments:

Noor Haszwani Yusoff said...

mama mimie cantik sgt2!!!
patut la mimie pun cntik...
=)

Nur Shamimi Jamudin said...

hehe...
Alhamdulillah...
terima kasih kak wanie...
mama je cantik, mimi xpun...
mama kurus, tapi anak2 dia semua 'sihat2'..hehe..(^_^)

Noor Haszwani Yusoff said...

tu tnda dia bahagia...
hihihi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...